30 Temmuz 2018 Pazartesi

Bergama'da Gezilecek Yerler - 1


BERGAMADA GEZİLECEK YERLER


Bergama İzmir’e 100 km uzaklıktadır. Türkiye’nin sahip olduğu en büyük tarihi, kültürel miraslara sahiptir. 8500 yıllık tarihsel geçmişiyle Ion, Helen, Roma ve Bizans uygarlıklarına ev sahipliği
yapmıştır. Bergama uzun yıllar sanat, sağlık ve kültür merkezi olarak toplumlara merkez olmuştur. Permagon Krallığına başkentlik yapmıştır. Asklepion Antik Dönemin en önemli sağlık merkezlerinden biri olmuştur. Akropol Bergama’nın ilk yerleşim yeridir. Kızıl Avlu MS. 2. Yüzyıla ait bir yerdir.

Bergama tarihte ilk 4 tiyatrolu kent ve dünyanın en dik tiyatrosunun var oluşu olarak kendini tanıttı. Tarihte bilinen parşömen ve ilk doğal tedavi olarak Bergama adını tarihe yazmıştır. Pergamon Antik Kenti Unesco Dünya Mirası olarak kabul görmüştür. Bergama’da kilim ve dokuma çok ünlüdür.

BERGAMA ANTİK KENTİ


MÖ 282-133 arasında Bergama’nın merkezinde kurulu olan Pergamon Antik Kenti krallığın başkenti olarak bilinmektedir. Bu dönemde yapılan tapınak, saray, tiyatro gibi bir çok tarihi miras kentte bulunmaktadır. Antik Kentte kazı çalışmaları devam etmektedir. Kazı çalışmalarının yapıldığı en önemli yerler Akropol ve ASklepion’dur.

 Akropol’de Bergama Devletinin Kutsal alanları, kral sarayları, Athena Tapınağı, tiyatro, Trajon ve Hadriyan Tapınağı, şehir yerleşim bölgesi, Demether Kutsal alanı gibi önemli tarihi miraslar bulunmaktadır. Akropol’de kazı çalışmalarında çıkarılan Zeus Sunağı günümüzde Berlin Pergamon Müze’sin de sergileniyor.

Asklepion kutsal bölgenin içinde kütüphane, gezinti yolu, uyku odası, tünel, tiyatro, su ve çamur banyoları yapabileceğiniz açık bir alandan meydana gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder