30 Temmuz 2018 Pazartesi

İzmir Gezilecek Yerler - 1


İZMİR’DE GEZİLECEK YERLER


İZMİR KORDON BOYU


Cumhuriyet meydanından başlayarak İzmir Limanına kadar uzayan sahil şeridi kıyısındadır. Kültürel faaliyetlerin yapıldığı eğlenceli nezih mekanlar bulunmaktadır. Denizin kokusunu içinize çekerek tüm mevsimlerde severek gezeceğiniz bir yerdir. Çimlere uzanarak günbatımının muhteşem manzarasını
izleyebilirsiniz. Akşam yemeğinizi kıyıdaki restoranlarda Egenin zeytinyağlıları ve deniz ürünlerini  tadarak yiyebilirsiniz. Kordan’da bulunan Atatürk Müzesi ve Arkas Sanat Merkezini gezebilirsiniz.



KIBRIS ŞEHİTLER CADDESİ


Şehrin en hareketli yerlerinden biridir. Caddede alışveriş mağazaları, cafe ve restoranları görebilirsiniz. Sokaklar boyunca yer alan barlarda geceleri zaman geçirebilirsiniz.

İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI


Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alır. Hayvanları ve doğayı görmek için mutlaka parkı gezin. 2008’de hizmete giren park Çiğli Sasalıdadır. 425 bin metrakere alanda kurulmuştur. 130 tür ve 1500 yabani hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Hayvanlara doğal ortamdakine yakın ortamlar yapılmıştır. 3000 kadar ağaç ve 250 tür farklı bitki bulunmaktadır. Yağmur ormanlarının atmosferini hissedeceğiniz Tropik Merkez bulunmaktadır. Çocukların merakla ve severek gezdiği parkı keyifle gezip çok eğleneceksiniz.

ÇEŞME ALAÇATI

Gözde tatil yeri, bir çok kişi tarafından gerek doğası gerekse masmavi suları ve lezzetli ege mutfağı ile gezginleri oldukça mutlu eden bir yerdir. Tek problem bölge esnafının oldukça pahalı olarak turistlere satışları gerçekleştirdikleri için bir çok kişinin tepkisini de çeken bölgelerimizden birisidir.
Bir çok konaklama seçeneğiniz mevcut olan bu yerde gezginler genel de doğa da kamp bölgelerin de kamp yapmayı tercih ederken konfordan tasarruf etmek istemeyenler tarafından alaçatı butik oteller daha çok tercih ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder